Betonul european "se inverzește"

Betonul ne înconjoară din toate părțile ... el este și în cazul în care ochiul nu îl poate vedea.

Beton ne înconjoară din toate părțile ... el , și în cazul în care ochiul nu poate vedea . Nu este o coincidență faptul că mai multe și mai multe laboratoare și grupuri de cercetare sunt încercarea de a îmbunătăți calitatea betonului , făcându-l mult mai durabil și mai sigur. Un exemplu de realizare a - fibre suplimente origine vegetală sau industrială .

Munca în această direcție sunt în curs de desfășurare la Universitatea din Salerno ( Italia ), în cadrul proiectului european de cercetare . Oamenii de știință sunt în căutarea pentru reteta perfecta . De formula clasica de beton - apa , ciment , materiale de piatră - au adăugat fibre reciclate industriale . Ca urmare , spun ei , este mult mai eco -friendly și material durabil .

Inginer Enzo Martinelli a spus : " Beton - cel mai popular și utilizate în mod obișnuit materiale de constructii din lume . Numai în Europa , vom produce anual metru cub de beton pe cap de locuitor . Vrem să înțelegem ce proporție de fibre industriale, putem înlocui , de asemenea, industria de fibre , dar a trecut de reciclare ... Trebuie să se determine proporțiile , în scopul de a face beton mai ecologice , dar, în același timp, de a nu pierde ca o "

Probele de beton experimentale îmbogățit fibre reciclate sunt test sever pentru putere . Beton supus la tot felul de sarcini , acesta este verificat pentru elasticitate , rezistență la temperatură și umiditate - lista testul este imensă .

Antonio Kajal este responsabil pentru experimente : " Suntem îngrijorați de textura de fibre reciclate . Este din cauza secundar lor , ei nu sunt la fel de netedă și uniformă ca ne-am dori . Și astfel, dacă adăugați la amestecul de multe ori se comporta imprevizibil . Dar noi fibre industriale sunt cel mai bine integrate într-un lot de beton , ceea ce face mai uniformă și mai fiabile . Acestea sunt rezultatele noastre initiale , dar ele , desigur , încă să fie compensată prin teste și concluzii suplimentare . "
Teste și verificări , plus simulare de calculator care vă permite să vedeți ce se întâmplă cu materialul în timpul încărcării , scăderea temperaturii . Oamenii de știință sunt de stabilire în datele de calculator pentru fiecare componentă aamestecului de beton și se observă comportamentulamestecului , care este nivelul de umiditate și temperatură . Simultan ei detecta ce fel de fibre și cantitatea adăugată într -un anumit amestec eșantion .

Sarcina maximă pentru oamenii de stiinta - pentru a rula o concrete eco -friendly în producția de masă . La fabrica italiană " Kalchestrutstsi " , care produce pana la 60.000 de metri cubi de beton pe an , la dezvoltarea de noi formulări preparate
Cu o singură condiție . Este folosit " Astăzi suntem producătoare de beton cu utilizarea de apă :managerul Mauro Mele - cuvântul . și va fi fericit să adauge alte componente reciclate trecut . Cu condiția ca o astfel de schimbare ne va permite să mențină un nivel ridicat de fiabilitate a produsului final - . Pe care o doriți , la nivel național și internațional "

Deci , în arsenalul de experți de azi - fibre industriale și plante reciclate și noi . În beton , argumentează ei , pot fi adăugate la o gamă largă de ingrediente , chiar bucăți de anvelope vechi . Toată materia în proporțiile corecte.

Top