Construcția și ecologia mediului - cele două fețe ale aceleiași monede

Această clădire, care este, de asemenea, numit NuOffice, construit într-un cartier de Bavariei din Munchen.

Această clădire, care este, de asemenea, numit NuOffice, construit într-un cartier de Bavariei din Munchen.

Potrivit NuOffice clasificare acceptate este , probabil, cel mai ecologic clădire , nu numai în Europa, ci și în lume .

Ridicat , cu utilizarea de numeroase NuOffice înaltă tehnologie economisește până la 90 % din energie . În acest NuOffice dotate cu toate utilitatile , care oferă un confort de viață : alimentare cu apa , ventilatie , aer conditionat . Constructia a fost finalizata in luna noiembrie a anului trecut .

Spune proprietarul clădirii Hubert Haupt : " Comparativ cu standardele acceptate de azi , apoi a ridicat zidul un pic mai larg , iar materialele care se pot acumula rapid caldura si se consuma încet . Astfel , aproape nu are nevoie de încălzire suplimentară în timpul iernii , dacă nu te-a lovit îngheț foarte greu , clădirea părea să se încălzească de la sine . În plus , toate ușile , rame , de fundație și pereți portanți sunt echipate cu un material izolant special, care nu permite căldura să scape de la exterior . Și astfel, în toate : am lua în considerare cel mai mic detaliu , fiecare nuanță , știind că costurile noastre în timpul construcției rezultat în economii la funcționarea ulterioară " .

Comparativ cu acceptat acum ferestre mari la modă , fațade strălucitoare și alte estetica arhitecturale ale postmodernismului , creatorii de NuOffice proiectului a fost modul de modă veche : ferestrele sunt mai mici și au o imediat, rezultând în economii în utilizarea ulterioară a energiei electrice pentru încălzirea și răcirea clădirilor în vară de vară .

La subsol este un adevărat " centru neurologice " a clădirii : acolo au cel mai recent sistem de încălzire . Romano Shilinger a participat la designul său : " Avem senzori de căldură care spun despre ceea ce temperatura în cazanele că încălzirea alimentare și la etaj apa calda , cladirea este construita cu cel mai recent tip de beton , care este la fel de bun și păstrează căldura și frigul " .

În plus , într -un sistem de apă astfel de construcție , ceea ce face ca utilizarea deșeurilor apă caldă după tratament pentru încălzirea clădirii .

Panourile solare sunt instalate pe acoperiș , le completează pe cele de încălzire și răcire a clădirii .

Tot ceea ce se referă la furnizarea a clădirii și izolarea sa , a fost creat sub conducerea lui Michael Krause Fraunhofer Institute : " Astăzi , după numai câteva luni după introducerea clădirii în funcțiune , putem vedea că loialitatea de conceptul nostru este confirmat în practică . "

Bine artizanale și soluție interior rafinat nu se interfereze cu disponibilitatea mai multor senzori plasate de-a lungul NuOffice .

" Presupunem că consumul de energie electrică până la sfârșitul anului nu depășește 30 kW / h pe metru pătrat , cu normele existente în prezent , până la 100 sau chiar 150 kw / h pe metru pătrat de aceeași " - Michael Krause termină povestea lui .

În multe feluri , arhitecții care designul de proiect , folosi ideile pe care mulți ani în urmă exprimate de Le Corbusier .

Nu e totul, de îngrijire a copilului la club de fitness , prezența de o grădiniță și un centru de sport nu afectează consumul total de energie .

Cladirea a fost construita cu sprijinul și participarea pan- european de proiectul de cercetare " Direction " .

Acest program presupune viitor pentru a construi mai multe case similare din alte țări .

Top