Forum economic al intreprinderilor italiene si moldo-italiene din Moldova

Pe data de 11 aprilie 2014 in sala de conferinta a hotelulului Codru a avut loc cel de-al doilea Forum economic al intreprinderilor italiene si moldo-italiene din Moldova. Evenimentul a fost organizat de catre Ambasada Italiei la Chisinau impreuna cu Camera de Comert Italo-Moldava si Moldo-Italiana. Participanti la Forum au fost mai mult de 150 de antreprenori italieni care au deschis deja afaceri in republica Moldova si potentiali investitori.

Forumul a fost deschis prin adresarea  de salut de catre Ambsadorul Italiei in Republica Moldova Excelenza Sa Enrico Nunziata. La Forum au fost prezenti Vice-Prim Ministrul si Ministrul Economiei Valeriu Lazar, Presedintii ambelor Camere de Comert organizatoare ale evenimentului. Au intervenit si reprezentantii  principalelor institutii economice statale: Inspectoratul Fiscal, Vama, Camera de Comert si Industrie a Republicii Moldova.

In cadrul discursului sau Domnul Ministru Valeriu Lazar a accentuat ca Acordul de Liber schimb cu UE va intra in vigoare cu mare probabilitate in acest an si in asa mod Republica Moldova va fi mai atractiva pentru investitorii straini. De asemenea Domnul Ministru al Economiei a vorbit  despre actiunile intreprinse de catre Moldova pentru a inlesni comertul international si pentru a imbunatati sistema fiscala.

Presedintele Camerei de Comet Italo-Moldave, d-l Sergio Capatti, a vorbit despre oportunitatile de investitii propuse de catre Republica Moldova, despre interesul cetatenilor italieni de a inregistra companii in aceasta tara si despre colaborarea antreprenorilor italieni care deja activeaza in Moldova.

Reprezentantii de la Vama si de la Inspectoratul Fiscal au adus la cunostinta celor prezenti despre modificarile ce se vor face in sistem si au raspuns la intrebarile ce au parvenit din partea participantilor la Forum.

Top